De leukste plekken van Amsterdam voor een biertje

2024-05-08
Biernet.nl Redactie

Bier drinken in Amsterdam

Amsterdam, de stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. De hoofdstad van Nederland heeft ontelbare plekken die elke bierliefhebber zou moeten bezoeken. Van traditionele bruine kroegen tot moderne proeflokalen en trendy brouwerijen, er is voor elk wat wils.

Het maakt niet uit of je zoekt naar een rustig plekje om te genieten van een pint, of dat je juist op zoek bent naar het bruisende nachtleven; er is een perfecte plek voor iedere bierliefhebber in Amsterdam. Maar welke zijn nou de leukste plekken van Amsterdam voor een biertje?

Brouwerij 't IJ 

Wanneer je in Amsterdam bent, kun je niet weg zonder 't IJ te hebben geprobeerd. Deze lokale brouwerij, gelegen naast een authentieke Amsterdamse molen, is een must voor elke bierliefhebber.

Ze produceren een geweldige selectie van speciaalbieren en hun terras is de ideale plek om deze te proeven. Een van de meest populaire bieren is IJwit, een witbier dat zowel verfrissend als smaakvol is. Voor de perfecte zomerse dag, is er niets beter dan op het terras van 't IJ te zitten, te genieten van het uitzicht op de molen, en een koud glas IJwit in je hand te hebben. 

Overigens is er naast dit proeflokaal bij de orignele brouwerij nog een tweede proeflokaal van Brouwerij 't IJ in de stad. In 2018 opende de brouwerij in 't Blauwe Theehuis in het Vondelpark een tweede horecazaak: een ontmoetingsplaats in het park, maar dan wel een waar je terecht kan voor goed Amsterdams bier.

Leuke proeflokalen van Amsterdamse brouwerijen

Naast 't IJ zijn er nog meer fantastische brouwerijen in Amsterdam. Deze stad is de thuishaven van vele ambachtelijke brouwerijen, elk met hun eigen unieke stijl en smaak. En wat is er leuker dan deze bieren proeven in de proeflokalen van de brouwerijen zelf? In deze proeverijen krijg je de kans om een breed scala aan bieren te proeven, van traditionele pilsners en stouts tot experimentele brouwsels. Het personeel in deze proeflokalen is altijd bereid om je te helpen bij het kiezen van het perfecte biertje dat past bij jouw smaak.

Als je houdt van bier en bent nieuwsgierig naar nieuwe smaken, dan zijn de proeflokalen van Amsterdamse brouwerijen een must-visit tijdens je bezoek aan de stad! Lees ook dit artikel van het Parool over interessante brouwerijen in onze hoofdstad.

Historische kroegen en de Amsterdamse biercultuur

De historische bruine kroegen mogen we zeker niet vergeten, bars die decennia lang een belangrijk onderdeel zijn van de Amsterdamse biercultuur. Deze beroemde kroegen zijn de perfecte plek om te genieten van een biertje in een authentieke Amsterdamse sfeer.

Het interieur van deze bars is doorgaans traditioneel, met donker hout, vintage bierposters en natuurlijk veel bier op de tap. Hier kun je genieten van lokale klassiekers, evenals van internationale favorieten. Ervaar de ware smaak van Amsterdam in deze historische kroegen en maak je dagje Amsterdam onvergetelijk.